Мед Атлант

В прикарпатській школі не відбувся “Перший дзвоник” через протест батьків

Аварійна школа в селі Раковець Богородчанського району привертає увагу до себе не перший рік.

Батьки обурені, адже частина навчальних корпусів – це глиняні будівлі з минулого століття. Натомість нова школа, згідно документів, будується вже декілька років. І якби не постійні «першовересневі протести» про навчальнй заклад взагалі б забули.

Як розповідає мама двох учнів Раковецької школи, впродовж літа в школі не проводили ремонтні роботи, а гроші виділили напередодні 1 вересня.

Минулого року після нашого протесту виділили 2млн 600 тисяч  і було вимуровано  два поверхи нової школи і перекрито панелями. Цього року дуже довго обіцяли виділити кошти на продовження будівництва, і напередодні першого вересня все-таки дали 1 млн 700 тисяч. Почали завозити будівельні матеріали, але робітників не було. Люди не будуть пускати дітей до школи, поки не буде масштабної роботи на будівництві, — говорить мама раковецьких школярів.

Цього року в перший клас школи повинні були піти 50 дітей. Однак, сьогодні під стіни школи прийшли лише батьки, які вимагали у представників влади пришвидшити процес будування, бо багато дітей змушені ходити в школи навколишніх сіл.

Вчора представники влади приїжджали і сказали, що кошти будуть використані впродовж місяця. Але люди не повірили їм. Вчора пообіцяли, що кожного дня буде 15-20 робітників, а сьогодні було лише шестеро

Представники влади також пообіцяли, що школу буде здано в експлуатацію до кінця 2018 року.

Загалом, у Раковецькій аварійній школі навчається 220 учнів. У попередні роки діти вчилися в старих корпусах, сільській раді та на території місцевого садочка.

Тому, у батьків тверда позиція — поки не побачать, що представники влади відповідають за свої слова і процес будівництва «зрушиться з місця»,  школярі с. Раковець вчитимуться вдома.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...