Мед Атлант

Екстренна нарада і контроль над стихією. Мер розповів франківцям як комунальники боролися з наслідками негоди

Мер Івано-Франківська прокоментував ситуацію з затопленими вулицями, підвалами й дворами, запевнивши містян, що комунальники, надзвичайники і муніципальні вартові вчора працювали в посиленому режимі.

Допис з цього приводу Руслан Марцінків розмістив на своїй офіційній сторінці у фейсбук.

Вчора Івано-Франківськ зіткнувся зі стихійним лихом: протягом кількох годин випала більш, як місячна норма дощових опадів. Попри це ми тримали ситуацію під контролем. Протягом ночі працювало 6 одиниць техніки МНС, бригади «надзвичайників», Муніципальна варта, патрульні та комунальники працювали, допомагаючи на дорогах та у дворах. Найбільше постраждав колектор на вул. Надрічній, оскільки дощовий колектор там поєднаний з каналізаційним. Критична ситуація також була на вул. Січових Стрільців, на перехресті вул. Івасюка – Івана Павла ІІ, підтопило село Вовчинець. Тут протягом негоди працювала спецтехніка. Також вчора вдалось відкачати воду у 42 підвалах, проте шкода від стихії ще залишилась. Вчора в екстреному порядку відбулось засідання комісії з ліквідації стихійного лиха за участі ДСНС, Муніципальної варти, комунальних підприємств.

Станом на ранок на службу оперативного реагування продовжують надходити скарги. Сьогодні працюємо в посиленому режимі з усунення наслідків негоди, залучаючи усю можливу техніку комунальних підприємств та «надзвичайників». Працівники «Водоекотехпрому» протягом дня очищатимуть дворові колектори. КП «Міськсвітло» посилено працює, щоб до обіду відновити роботу світлофорів. Громадський транспорт сьогодні їздить у звичному режимі.

Мер просить містян, які постраждали від стихії телефонувати на номер «15-80». Найбільш постраждалим обіцяють компенсувати збитки з резервного фонду.

Навряд чи мудро звинувачувати в стихії політику. Тому нам потрібно згуртуватись і працювати разом, допомагати один одному. Попереду новий виклик, адже вже на сьогодні метеорологи мають нове штормове попередження для нашого міста, – завершив мер.

Через проливну зливу, яка тривала кілька годин затопило ледь не усе місто. Рятувальникам доводилося буксирувати автівки і громадський транспорт. Також у будинках містян масово підтопило підвали, у кількох господах зірвало дах.

Читайте також: У Франківську – злива. В Карпатах – град

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...