Мед Атлант

Податківці оштрафували підприємців на півтора мільйона гривень через продаж алкоголю дітям

За порушення у сфері торгівлі алкоголем та тютюном податківці Івано-Франківщини нарахували 1,6 млн. гривень штрафів та анулювали 11 ліцензій.

За вісім місяців цього року працівники фіскальної служби області провели 224 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі алкоголем і тютюном. За їх результатами встановлено 142 порушення та застосовано фінансових санкцій на суму 1,6 млн. гривень.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Найбільш  поширеними зловживаннями є:

-торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін — 66 випадки;

-зберігання (реалізації) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку — 7 випадків;

-торгівля тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін — 15 випадків;

-роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії — 9 фактів;

-продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування — 14 фактів.

Також за результатами перевірок податківці анулювали 11 ліцензій на право реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Станом на 1 вересня суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої області отримали 6 519 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, з них – 3 685 – на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 2 834 — тютюновими виробами.

Читайте також: У Франківську неповнолітній дівчині продали горілку і сигарети

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...