Мед Атлант

Болота не буде. Комунальники розповіли як по-новому підготувалися до зимового періоду

Комунальники обіцяють франківцям числі й не слизькі дороги взимку, а також завчасну підготовку до стихії.

Про підготовку до зимового періоду розповів директор КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко на щотижневій оперативній нараді в міського голови.

Зокрем Бурко повідомив, що цьогоріч їхнє КП закупило гранітний відсів з житомирських кар’єрів, що є набагато чистіший попереднього й повідомив, що його кількості має вистачити на весь зимовий період. Він запевнив Марцінківа і містян, що цьогоріч болота на дорогах міста не буде.

Загалом на все закуплено 30 т солі й збудовано під її зберігання спеціальний ангар. Крім того, розроблено маршрути для посипання і очищення доріг від снігу.

Бурко доповів, що обмінюючись досвідом з вінницькими колегами, комунальники вирішили цьогоріч впровадити нову технологію посипання вулиць за півгодини до очікуваної стихії. Проте тут, як зазначив Бурко, все залежить від точності прогнозу погоди. Крім того, кажуть, що пробуватимуть очищати дороги від снігу і вдень.

Щодо проблем у підготовці до майбутніх снігопадів, Бурко відзначив нестачу робочої сили. Каже, що наразі є 50 робітників з благоустрою, а потрібно хоча б 80. Не вистачає й з десяток водіїв тракторів, їх наразі лише 8.

На це мер Івано-Франківська відповів, що потрібно залучати людей на громадські роботи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...