Мед Атлант

Ціни на бензин і дизпаливо в Україні знову зростають

Осінь в Україні – це традиційна пора не лише для злив, а й для курсових коливань і подорожчання пального. Не став винятком і цей вересень.

Лише з початку місяця гривня по відношенню до долара втратила понад 30 копійок. Слідом почало дорожчати й пальне для автівок. Спочатку газ, згодом – і бензин та дизель.

Протягом вересня бензин і дизель здорожчали майже на гривню. Але особливо помітним зростання цін стало за останній тиждень, коли цінники додали понад 40 копійок за літр. Усе – через здорожчання нафтопродуктів на зовнішніх ринках і валютні коливання, пояснюють фахівці.

Та це ще далеко не межа, попереджають експерти. Мовляв, оптова ціна пального ще не встигла повністю відобразитися на роздрібній. За прогнозами, до кінця місяця бензин і дизель можуть здорожчати ще як мінімум на півгривні за літр.

Натомість має подешевшати зріджений газ, заспокоюють фахівці. Після скандального подорожчання й падіння попиту він повернеться фактично на минулі позиції – приблизно  12-13 гривень за літр, йдеться у сюжеті ФАКТИ. ICTV.

Читайте також: Як зростала вартість на бензин за роки незалежності України

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...