Мед Атлант

Чи готові українці готові стати на захист Батьківщини

Сьогодні, 14 жовтня, Україна святкує чотири великих свята: Покрову, День українського козацтва (так склалося саме тому, що Покрова була одним із найголовніших релігійних свят козаків), день заснування УПА та, власне, День захисника України.

Сьогодні це не просто «чоловіче свято», це — день вшанування всіх тих, хто у важкі часи став на захист України, не пошкодувавши власного спокою, здоров’я та життя заради миру та добробуту всієї країни.

Напередодні соціологи з групи «Рейтинг» провели опитування і, як виявилося, людей, готових у разі необхідності захищати країну зі зброєю в руках, більше половини (принаймні серед тих, хто взяв участь в опитуванні). 54% респондентів відповіли, що готові захищати територіальну цілісність України. Відповідні опитування проводилися й у попередні роки. Цікаво, що в довоєнний період кількість патріотично налаштованих громадян була меншою: у 2012 році — на 21%, у 2010-му — на 11%, пише «Слово і Діло».

Про те, що День захисника України — не лише чоловіче свято, свідчать і гендерні дані опитування: упевненість у готовності захищати країну висловили 68% чоловіків і 43% жінок.

Найбільш рішучими виявилися респонденти віком від 36 до 50 років — 58% із них відповіли на запитання про готовність стати на захист країни ствердно. Серед молоді (18-35 років) цей показник виявився лише на 1% нижчим, а серед людей, старших за 51 рік, — 50%.

Найбільший відсоток патріотично налаштованих українців серед жителів центральних регіонів країни – 66%. На заході середній показник склав 63%, на півдні — 48%, на сході — 26%.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Читайте також: Центральними вулицями міста пройшла урочиста хода. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...