Мед Атлант

На річці Прут спіймали браконьєрів з сітками, які ловили червонокнижну марену

28 і 29 жовтня на Пруті держінспектори проводили рибоохоронний рейд та виявили кілька порушень правил рибальства, пов’язаних з незаконним виловом “червонокнижної” марени.

Так, 28 жовтня о 22 год. на Пруті біля Снятина виявлено рибалку (мешканця цього районного центру), в садку якого було три “червонокнижних” рибини – марени звичайні. Порушник ловив рибу вудкою, проте через свою нерозбірливість отримав адмінпротокол за ст. 90 КУпАП.

Своїми діями чоловік завдав збитків на суму 990 грн. А ще суд накладе на порушника штраф від 340 грн. до 510 грн. Таким чином, нічна риболовля обійдеться рибалці сумою від 1330 до 1500 грн. за незаконний улов вагою 450 г.

Вже після опівночі, 29 жовтня 2017 року о 3 год. на Пруті біля с. Прутівка Снятинського району було виявлено групу браконьєрів з сітками. Три мешканці с. Устя Снятинського району на автомобілі прибули на Прут для риболовлі. Чоловіки мали дві сітки по 30 м, надувний гумовий човен та рибальські гумові чоботи-заброди. На момент зустрічі з рибоохоронцями вже встигли піймати вісім “червонокнижних” марен та чотири підуста. Улов потягнув на 4,2 кг.

На них складено 3 адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Сітки, човна, чоботи-заброди та рибу вилучено. Сума нарахованих збитків складає 2776 грн.

Матеріали справ на 3 браконьєрів передано до суду, який визначить розміри штрафів кожному: від 340 грн. до 680 грн. Отже, кожен браконьєр у цій справі сплатить понад тисячу гривень в бюджет держави.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...