Мед Атлант

“Ми сидимо на пороховій бочці”: мешканці будинку по вулиці Сахарова скаржаться на відсутність опалення

Сьогодні, під час засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, жителі будинку по вулиці Сахарова, 21 просили чиновників вирішити їхню проблему.

За словами жительки однієї з квартир Зої Солоненко, вже п’ять місяців у будинку немає газопостачання. Газ відключили ще в липні, бо фахівці Івано-Франківськгаз виявили відсутність тяги в димових каналах і з метою уникнення нещасних випадків було припинено подачу газу в будинок.

Зараз у квартирі плюс десять, через тиждень буде похолодання і температура вже буде плюс чотири.

Мешканці будинку переконані, що причиною їхньої проблеми є забудовники і магазин, який розташований в їхньому будинку:

До нашого ще добудували 6-поверховий будинок і 8 поверховий. Внаслідок добудови утворилася зона вітрового підпору (пропадає тяга і пічках, колонці). В 2014 році приватне підприємство «Івано-Франківськ промсервіс» підтвердив зону вітрового підпору і ми направили лист в КП ЄРЦ. Представник ЄРЦ прийшов на зустріч з мешканцями будинку зазначив, що всі питання будуть вирішенні ними з забудовниками на користь мешканців. Однак в липні 2016 році ЄРЦ зняв будинок з балансу і не ліквідував цю проблему.

А також ще з 1964 в будинку на першому поверсі був магазин «Бакалія»  з пічним опаленням. Пізніше він змінився на магазин «Хліб». Вони з часом ліквідували пічне опалення. Магазин  встановив індивідуальне опалення (котел), зробив вихід його викидів ( чадного газу) в димохідний канал квартири №7, до якого було підключено газову колонку цієї квартири, і це з часом спричинило вибух котла.

Мешканці будинку кажуть, що другий встановлений котел магазину також було прокладено погано.

Після його встановлення перестала працювати колонка в квартирі №7, викиди чадного газу не виводилися назовні, а потрапляли до приміщення квартири і отруювали мешканців.

Це стало причиною погіршення стану здоров’я жителів будинку.

Після тривалої дискусії та аргументів скаржників, члени комісії вирішили перенести засідання. Вже наступного разу, через тиждень, буде вирішено, чи погодяться сторони, які винні в цій проблемі, за власні кошти проводити опалення жителям будинку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...