Мед Атлант

В Івано-Франківську урочисто відкрили тиждень польського кіно. ФОТО

Сьогодні, 11 листопада, стартує традиційний, вже шостий перегляд сучасного польського кіно “Під Високим Замком”. Він є продовженням проекту, який вже полюбився публіці, де презентують доробок польського кінематографа.

Перегляд польського кіно є некомерційним проектом. В Івано-Франківську його проводять вшосте, також шість показів було у Львові. Перегляд приурочений щороку до Дня Незалежності Польщі.

Організатори прагнуть не лише познайомити глядача з польським кіно, а й підняти загальний рівень знань про культурну спадщину Польщі, а також історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України.

Цьогоріч буде представлено 25 фільмів. Автор проекту, Генеральне Консульство Республіки Польщі у Львові, Барбара Пацан розповіла, що родзинкою цьогорічного Перегляду польського кіно буде чотири історичні стрічки тривалістю по 15 хвилин кожна.

Під час урочистого відкриття присутніх привітали Генеральний Консул Речі Посполитої, представники міської та обласної рад.

Розпочали показ з фільму легендарного польського режисера Анджея Вайди «Післяобрази».

Показ польського кіно триватиме з 11 до 19 листопада. Ключовим елементом проекту є ціна квитка, яка становить 30 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...