Мед Атлант

Ймовірна причина обвалу балкону в центрі Івано-Франківська — самовільні роботи. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 23 листопада, в Івано-Франківську у старому житловому будинку на вулиці Гаркуші, 3 обвалився балкон.  На щастя, обійшлося без жертв. Наразі проходить операція з ліквідації наслідків обвалу.

Балкон з четвертого поверху впав на третій, частина якого обвалилась на другий. На місці події працюють рятувальники та поліція.

Будинок знаходиться на балансі ТОВ “Балтія-Сервіс”. Виконавчий директор фірми Максим Сирлик, який зараз знаходиться на місці обвалу каже, що ймовірна його причина – самовільні роботи мешканців будинку.

Якщо подивитися на сусідні балкони, то без дозволу робилося ущільнення і зміцнення швелерів. Попередньо можна сказати, що хтось із жителів робив певні дії, щоб зміцнити собі перекриття. Скоріше за все – без ніяких дозволів. Якщо подивитися, то на останньому поверсі швелер висить і на ньому дірка. На щастя, без летальних випадків, але такі дії призвели до цієї ситуації. Будемо думати, як це виправити.

За словами Максима Сирлика, будинок з 1917-1918 років та є архітектурною спадщиною місцевого значення.

Читайте також: Львівська фірма балтійського походження, яка стала управлінцем франківських багатоквартирних будинків, шукає працівників

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...