Мед Атлант

Поліція розпочала кримінальне провадження з приводу обвалу на Шевченка

Над вечір 22 листопада, у дворі Католицької школи, де ведеться будівництво додаткового корпусу, завалилася бетонна конструкція. Травмувалося четверо будівельників, ще один – загинув.

Незважаючи на дощову погоду, близько 20 години на будівництві було декілька робочих. Після обвалу одразу госпіталізували трьох працівників, четвертого діставали більше години. Працівники ДСНС, які визволяли чоловіка з-під бетонних блоків кажуть, що він народився в сорочці, адже конструкція, що рухнула була дуже громіздкою.

Відомо, що Католицька школа тут зводить додатковий корпус, де планують облаштувати спортзал і їдальню.

Будівництво нового корпусу Католицької школи-гімназії в м. Івано-Франківську по вул. Шевченка, 11 було розпочате в травні 2017 року, яке проводить підрядна будівельна компанія ТзОВ “Монокарбуд”. Дана фірма спеціалізується на будівництві монолітно-каркасних будівель і споруд, — прокоментували в прес-службі Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

За даними аналітичної платформи «YouControl», товариство з обмеженою відповідальністю «Монокарбуд» засноване у 2006 році. Засновником і керівником компанії є Тимчук Андрій Степанович. Розмір статутного фонду становить 3 240 000 00 грн.

На жаль, впродовж дня нам не вдалося почути коментар керівника фірми щодо цього трагічного випадку.

Втім, як повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, представники будівельної організації були сьогодні на засіданні штабу з ліквідації некваліфікованої події.

Прийняли рішення: архбудконтролю винести припис про зупинку будівельних робіт. Замовнику будівництва – укласти договір зі спеціалізованою організацією на ліквідацію наслідків обвалу, забезпечити охорону об’єкту, залучивши Муніципальну варту, Національну гвардію, патрульну поліцію. Крім того, рекомендовано сьогодні-завтра призупинити навчання у корпусі Католицької школи на вул. Шевченка, 11, — йдеться на офіційній сторінці міського голови.

З цього приводу правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за статтею 272, ч.2 — порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...