Мед Атлант

Міський бюджет 2018 затверджено: чи отримають кошти ОСББ та школи?

Міська рада затвердила бюджет на 2018 рік. Зокрема, доходи у розмірі 3,1 млрд грн, а видатки – 3, 2 млрд. За головний фінансовий документ міста проголосувало 32 народні обранці.

У захищених видатках депутати затвердили: оплату праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; обслуговування боргу міського бюджету у частині виплати відсотків за зобов’язаннями та оплати послуг по них; поточні трансферти населенню; поточні трансферти місцевим бюджетам; заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету.

За рахунок коштів міського бюджету кухарі та інструктори з фізкультури в дошкільних навчальних закладах отримуватимуть надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% до посадового окладу; музичні керівники – в розмірі 25%.

Під час обговорення депутати попросили збільшити кошти на парципаторне бюджетування та ОСББ. А депутат Дмитро Чміль поцікавився, коли врешті-решт міська рада буде виділяти кошти на школу №18.

Нам, крім захищених статей, нічого не виділяється. Я собі обвів 40 пунктів, що іншим школам виділяють від 12-ти тисяч на драбину і до мільйонів. А школі №18 – нічого, – звернувся до мера Чміль.

Також він попросив давати стипендії міської ради і школярам простих шкіл. Мовляв, якщо подивитися у список, то там здебільшого учні спеціалізованих шкіл та ліцеїв. «Ми вже двічі подаємо нашу ученицю на стипендію і вона її так і не отримує. Коли вже нарешті стипендії будуть отримувати учні простих шкіл?» – зауважив депутат.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...