Мед Атлант

В Івано-Франківську планують заборонити пересувні цирки з тваринами

Влада Івано-Франківська має намір заборонити у місті гастролі пересувних цирків із тваринами.

Про це заявив керівник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

За його словами, на перше січневе засідання виконавчого комітету планують винести питання “Про правила благоустрою в Івано-Франківську”. У ньому, серед іншого, буде про заборону гастролей пересувних цирків з тваринами у місті.

Питання вже пройшло громадські слухання, зараз відбувається погодження відповідно до регуляторних процедур. Після цього його заслухають на виконкомі, а потім на сесії міської ради, — зазначив Михайло Смушак.

Якщо питання підтримають, а цирки з тваринами все одно приїжджатимуть, то Муніципальна інспекція з благоустрою зможе скласти на них протокол і припис про припинення роботи, зауважує Смушак.

До слова, влітку на сайті електронних петицій до влади Івано-Франківська люди збирали підписи щодо заборони виступів диких тварин у цирках, які приїздять з гастролями до міста. За 5 днів петиція набрала необхідну кількість голосів.

Є практика заборони пересувних цирків у багатьох містах. Тому, думаю, це правильне рішення, бо тварин возять у контейнерах і це точно не є добре, — вважає Михайло Смушак.

Нагадаємо, нещодавно у місті гастролював цирк “Кобзов”, що лишив після себе багато сміття.

Нагадаємо, в Івано-Франківську мешканці не раз мітингували “За цирк без тварин”.

Автор: Юрій Гільшанський

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...