Мед Атлант

Приміське село може залишитися без бюджету на наступний рік

У приміських Драгомирчанах, де вже більше півроку триває конфлікт між громадою і депутатами, обранці досі не прийняли бюджет на 2018 рік.

На останній сесії сільської ради для прийняття такого рішення не вистачило голосів. Місцеві жителі переконані: таким чином обранці мстяться їм за землі, які громада зі всеукраїнським скандалом повернула собі.

Відкрите звернення до обласних та українських чиновників від громади села опублікувала у фейсбук-групі “Драгомирчани-Рідне село” місцева жителька Світлана Авраменко.

Шановні можновдадці, громада села Драгомирчани звертається до Вас, з проханням допомогти нам якось прожити цей рік. Справа в тому, що депутати нашої селищної ради не тільки цинічно вкрали землю у дітей. Згідно з Генеральним планом села на цих землях мали бути школа, садок (якого в селі взагалі немає) і стадіон. Натомість можновладці виділили ділянки собі, своїм родичам та працівникам правоохоронних органів.
Дізнавшись про такі неправомірні дії, громада села відстояла свої права та переконала депутатів скасувати грабіжницьке рішення.
Згодом більшість депутатів вирішили, так би мовити, помститись громаді. З кінця липня 2017 року сесія сільської ради не збиралась взагалі, село не могло освоїти кошти, які були на рахунку сільської ради та повноцінно функціонувати. Згодом депутати все ж таки прийшли на сесію та прийняли необхідні рішення. На жаль, їхнє волевиявлення було тимчасовим. Вже 21.12.2017 року на чергову сесію сільської ради депутати Драгомирчанської сільської ради не з’явились, а саме: Шпитальна М.М., Борис Л.В., Штундер І.Я., Михайлюк М.В., Лучків В.С., Лущак В.О.,Росткович Ю.Б.
На цій сесії мали розглянути вкрай важливе питання – бюджет села на 2018 рік. Виникає запитання: яким чином громада буде жити протягом наступного року?
Для нас це дуже болюче питання, оскільки ми щиро віримо у реформи в державі та підтримуємо їх.
Поки наші хлопці віддають своє життя на Сході, ми не маємо жодного права терпіти хабарницьку та злодійську владу, яка зневажливо ставиться до своїх обов’язків, у рідному селі. Люди щиро сподіваються на Ваше розуміння та підтримку.
Просимо нас почути.

Про нечесних обранців згадали й інші місцеві жительки: Марія Крамар та Наталія Драгомирецька.

Нагадаємо, наприкінці липня жителі приміського села Драгомирчани на кілька днів перекрили центральну дорогу, вимагаючи в місцевих депутатів скасувати скандальне рішення селищної ради, яким землі громадської забудови перевели в приватні й роздали своїм. Завдяки згуртованості місцевих жителів, депутатів і сільського голову люди таки дотиснули, примусили зібратися на позачергову сесію і повернути землю громаді. Перемогу святкували з піснями і шампанським, проте згодом виявилось, що боротьба громади проти корумпованої системи не закінчена. Коли дійшло діло до перевиборів, то з’ясувалося, що переобрати депутатів неможливо. З цього приводу драгомирчанці вручили листа Президенту, на який він згодом відреагував і обіцяв взяти питання на контроль. Наразі воно перебуває на розгляді в комітеті Верховної Ради.

Однак змирилися з волею громади не всі обранці: восьмеро депутатів драгомирчанської сільської ради оскаржують рішення сесії, яким незаконно приватизовану землю в центрі села, повернули у власність громади. У списку “незадоволених” є депутат, яка голосувала за повернення землі громаді й, ймовірно, згодом передумала.

Читайте також: Добиратися додому в темряві. Водії двох міських маршрутів відмовилися їхати до кінцевої зупинки приміського села через погану дорогу

З обласного бюджету допоможуть будувати католицьку гімназію у приміському селі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...