Мед Атлант

Міська рада планує запровадити електронні торги на продаж комунального майна

Сьогодні, 18 січня, відбулось підписання Декларації про співпрацю міської ради з платформою ProZorro щодо прозорого продажу комунального майна міста.

Презентував електронну систему з продажу державних та комунальних активів до Івано-Франківська керівник проекту ProZorro. Продажі Олексій Соболєв.

Прозорий продаж майна це просто: місто готує опис лотів, які хоче продати. Ці лоти показують на всіх електронних майданчиках й через два тижні реєструються покупці та влаштовують аукціон. Онлайн-аукціони добрі тим, що на них видно всіх, хто бере участь і це позбавляє можливості корупційних схем. До цього часу, коли аукціони були фізичними, часто виникали конфлікти на підозри у підтасуванні результатів, – поснив Соболєв.

І додав, що до цього проекту вже приєдналися 18 українських міст.

Крім того, це додатковий дохід у бюджет, – підкреслив Соболєв.

З прийняттям закону України про приватизацію комунального майна передбачено лише електронні аукціони. Ми проведемо громадське слухання й після розгляду проекту міською радою зможемо його запровадити, – прокоментував керівник управління державних закупівель МВК.
За час своєї діяльності за системою ProZorro вже продано майна на 5,7 мільярдів гривень. Сьогодні ProZorro співпрацює з такими впливовими партнерами як ПриватБанк, УкрГазВидобування, Міністерством інфраструктури України та іншими.

Варто нагадати про те, що ProZorro – системна реформа тендерного процесу в електронних публічних і державних закупівлях в Україні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...