Мед Атлант

Що чекає на прикарпатські школи після реформи

 У четвер, 7 лютого, в Івано-Франківську чиновники та освітян за круглим столом обговорили особливості реформування освітньої реформи.

Наразі є застаріла дидактика навчання в школах та низький соціальний статус вчителя. Натомість, учні не мають мотивації до навчання. Ці фактори якраз і привели до реформи.

Діти живуть в іншому світі, ніж живуть вчителі. Також застаріла матеріально-технічна база. Сьогодні в нас є дві проблеми це перезавантаження предметами і друг а— це те, що ми даємо суто навчальний матеріал. Тобто, учень не знає, як використовувати поданий вчителем матеріал. Учень як “фарширована” риба – ніби риба, але плавати не може, — пояснює актуальність реформи Роман Зуб’як, ректор обласного Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

За словами освітянина, тепер є визначені ключові компетентності, якими має оволоділи учень. Зазначимо, що у 2018 році діти підуть в перший клас вже Нової школи.

Нові реформи принесли значні зміни у прикарпатські школи, адже малочисельні школи змушені об’єднуватися

Викликом для нас стала мала наповнюваність шкіл. Відтак, значним питанням зараз є фінансування таких малих шкіл. У рамках впровадження освітньої реформи, ми зрозуміли, що кожен вчитель відповідальний за ту освіту, яку одержують учні. Статус опорної школи в рамках ОТГ показує нам потребу оптимізації шкіл. Ми стикнулися з тим, що потрібно оптимізовувати школи і вирішувати питання фінансування. Пропрацювавши рік в рамках ОТГ ми стикнулися з проблемою доцільності використання коштів. Проблема є і її потрібно вирішувати, — зазначає Наталя Самочко, директор Більшівецького опорно-навчального закладу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...