Мед Атлант

Незважаючи на затяжну кризу: у Франківську зріс продаж автомобілів

В Україні спостерігається збільшення продажів легкових автомобілів. Асоціація Укравтопром констатує підвищення активності покупців автомобілів на 26 відсотків у січні-листопаді 2017-го порівняно із аналогічним періодом минулого року. Подібний тренд був зафіксований і в Івано-Франківську, хоча й не в таких масштабах.

За підрахунками спеціалістів AutoMoto, кількість збутих у нашому регіоні авто збільшилась на 6 відсотків, пише ZIK.  Позитивна динаміка зберігається.  За січень 2018 року продажі зросли на 4%, у порівнянні з першим місяцем попереднього року.

А от фаворити автомобілістів, які купували авто в Івано-Франківську, змінились. Якщо говорити про початок 2017 року, тоді лідером продажів був седан бізнес класу Audi А6. У 2018 році місце бестселера зайняв Renault Megane.  До речі, цей «француз» увійшов до численних топів продажів в Україні за 2017 рік, опублікованих різними інтернет-виданнями. Очевидно, українці почали більше заощаджувати та обирають товари за принципом ціна-якість.

Деякі інтернет-джерела повідомляють, що в минулому році українці віддавали перевагу дизелям. Проте, в Івано-Франківську, за статистикою від АвтоМото, бензинові силові агрегати були більш популярними. На заваді не стало навіть підвищення ціни на паливо. Хоча, швидше за все, такі автомобілі купували з перспективою подальшого встановлення ГБО. Адже на третьому місці автомобілі, що споживають газ/бензин. А от до електромобілів ставляться  в регіоні ще з осторогою. Незважаючи на стрімке зростання попиту на цей вид транспорту у світі та Україні, на авторинку Івано-Франківська вони продаються дуже повільними темпами. Та й частка оголошень про продаж таких авто у регіоні на сьогодні складає лише 0,2%.

Також, варто відзначити, що ринок Івано-Франківщини з найбільшим успіхом продавав седани. Такий факт йде врозріз із загальним трендом, згідно якого українці стали прихильниками кроссоверів/позашляховиків.

Читайте також: Стало відомо, де та чим дозволять торгувати у Франківську

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...