Мед Атлант

Депутати облради звернуться до Президента щодо скандального польського закону

Сьогодні, 16 лютого, на черговій сесії обласної ради, ухвалили депутатське звернення щодо прийняття у Республіці Польщу про Інститут національної пам’яті.

Всі ми знаємо про події, які відбуваються в Польщі, у зв’язку з прийняттям закону про Інститут національної пам’яті, пропонуємо прийняти відповідний текст звернення, — розпочав голова комісії з питань євроінтеграції та міжнародного співробітництва, депутат-“свободівець” Ігор Дебенко.

У зверненні прикарпатських депутатів йдеться, що такий закон становить загрозу для українців, які працюють в Польщі та для українських туристів.

Нардери категорично не приймають спробу нав’язати однобічне трактування історичних подій, а заборону “бандерівські ідеології” розцінюють як дешевий популізм і спробу заперечити право українців на власну державність і національну гідність.

Вони засуджують цей ворожий акт, який шкідливий для добросусідських відносин та вигідний Москві.

Хочу нагадати нашим польським колегам, що саме під час революції гідності під цими гаслами і червоно-чорним прапорами стояли цілий Майдан. Тоді поляки не мали претензій, а зараз вони виникли, бо наша влада безхребетна, — зазначив депутат Михайло Іваночко.

Народні обранці закликають польську сторону до відкритості та конструктивності. Окремо апелюють до вищих органів держави та особисто Президента України. Депутати вимагають на найвищому представницькому, в тому числі міжнародному рівні, скасувати прийнятий у Польщі закон й вжити комплекс заходів з метою недопущення можливих порушень прав і свобод українців, які перебувають у Польщі.

За проект рішення проголосували 63 депутати з 67-ми. Рішення прийнято.

Читайте також: Франківець продавав ніж через інтернет

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...