Мед Атлант

Інтернет-шахраї продовжують “наживатися” на прикарпатцях

Правоохоронці задокументували ще два факти інтернет-шахраства, які напередоні стались із мешканцями Тлумацького району.

Вчора до поліції звернувся житель одного із сіл Тлумацького району. Чоловік вказав, що його зять перерахував хтозна-кому 21 800 гривень за придбання мотоблока “Зубр”, повідомляють у прес-службі національної поліції в області.

Невідомий інтернетний продавець представився жителем Снятинщини, навіть вказав нібито своє прізвище та обіцяв потерпілому відправити замовлення Новою Поштою. На подив потерпілого, продавець товар не відправив, гроші не повернув і зв’язок з ним пропав.

За допомогою до поліції  звернувся ще один постраждалий з Тлумаччини. 22-річний чоловік через сайт «ОЛХ» купив колеса до автомобіля. Він переслав 11600 грн. невідомій особі, нібито мешканцю м. Івано-Франківська. Коли приїхав, аби забрати обіцяну посилку — товар не отримав, кошти не повернули і зв’язок з псевдо продавцем відсутній.

Правоохоронці закликають не проводити оплати за товар, не отримавши його.

Не проводіть жодних поспішних покупок-продажу через Інтернет. Історій і способів шахрайств безліч. Щоб не потрапити у руки зловмисників не повідомляйте своїх банківських даних та не перечисляйте гроші за обіцяний товар, а отриманий. Проявляйте правосвідомість, — йдеться у повідомленні поліціянтів. 

Читайте також: На Прикарпатті затримали серійних крадіїв

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...