Мед Атлант

Вражаюча цифра: скільки дітей страждають від насилля в школі

Від насилля в школі страждає маже 70% дітей в Україні.

Управління ювенальної превенції профільного Департаменту Національної поліції оголосило про запуск спільного з Українським інститутом дослідження екстремізму проекту з протидії булінга серед дітей “Маю право бути собою”. Повідомлення про це розміщено на сторінці поліції в Facebook.

Це не проблема однієї дитини або одного навчального закладу. Булінг – це психологічна катастрофа, яка існує багато років і з кожним роком набирає все більших масштабів, приймає більш сучасні форми (Кібербулінгу) і стає більш жорстоким. Діти можуть не просто обізвати свого однолітка, жартівливо штовхнути або помалювати йому зошит. На жаль, сьогодні булінг це набагато серйозніша проблема, —  пояснюють в ювенальній юстиції потребу в проекті.

Однак останнім стимулом для його запуску стала стаття “Проблема буллінга очима підлітка” учня 9 класу Павла Шатила. Він разом з друзями провів анонімне інтернет-анкетування на тему “Чи знайоме вам поняття буллінг?”.

Виявилося, що 52% підлітків навіть не усвідомлювали, що стали учасниками даного явища, а на питання “Чи ставали ви особисто жертвою насильства?” 31% респондентів відповіло ствердно.

Читайте також: Троє прикарпатців потрапили в лікарню через переохолодження

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...