Мед Атлант

Модний показ: кравчині з Івано-Франківська стали найкращими в Україні. ВІДЕО

Майбутні кравчині з усієї України представили десятки колекцій змагаючись у конкурсі швейних училищ. Вони презентували одяг для екскурсоводів, касирів у музеї, танцюристів та, навіть, для оперних співаків.

Взяли участь у конкурсі і кравчині з Івано-Франківська, які підготували колекцію для музейників. Дівчата костюми не лише шили, а й самі розробляли дизайн, йдеться в сюжеті ТСН.

“Виконувався контурний розпис спеціальною фарбою по тканині. Обрали льон, а також дуже модний у цьому сезоні велюр”, — розповідає методист Центру профтехосвіти №1 Івано-Франківська Людмила Бірчинська.

Свою конкурсну колекцію дівчата представили працівницям Музею мистецтв Прикарпаття, які здивувалися новій уніформі. Проте тканини критикують, мовляв, треба ще верхній одяг.

“Тут досить прохолодно. Навіть літом”, — каже музейниця Марія Сидорак.

Всього на конкурсі було представлено майже три десятки колекцій  — з органзи, оксамиту, вовни, гіпюру, оздоблені пір’ям, рюшами, паєтками. Та саме уніформу для музейників з Івано-Франківська журі визнало найкращою. Дівчата вже чекають на неї замовлень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...