Мед Атлант

У Франківську медики та освітяни вимагатимуть належного фінансування

У вівторок, 27 березня, в Івано-Франківську відбудеться акція протесту, яку організовує міська влада спільно з профспілками. Причиною є недостатнє фінансування медичної та освітньої сфери.

Про таке на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Сьогодні мав нараду з медиками та освітянами щодо недостатнього фінансування галузей державною субвенцією. Погодились з тим, що єдина можливість вплинути на ситуацію та достукатись до уряду – загальноміський мітинг. Таке звернення вже адресувала сесія міськради, але у відповідь отримали формальну відписку. Отож, працівники медицини та освіти вирішили 27 березня о 14:00 годині зібратись на площі біля адмінбудинку. Акція відбудеться таким чином, аби не зашкодити освітньому та лікувальному процесу в місті, — пише він.

Марцінків додає, що робоча група опрацьовуватиме всі деталі і сформує резолюції, з яким колегіально учасники звернуться до державної влади.

У міській владі відзначають, зарплатні на увесь рік не вистачить і це є великою проблемою.

Якщо зараз цього ще не відчутно, то вже наприкінці літа можемо зіткнутись з дефіцитом. Якщо держава делегує на місця свої реформи, то нехай буде добра забезпечити належне фінансування, — завершує мер.

Нагадаємо, що вперше про подібні плани Марцінків розповів ще 6 березня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...