Мед Атлант

Українців позбавлять законних пенсій

Через десять років 45% українців не будуть отримати пенсію.

Як стало відомо, у неділю, 18 березня, вже в нинішньому році кожний 20-й громадянин України пенсійного віку не буде отримувати законну пенсію через брак трудового стажу. Так, в Пенсійному фонді України прогнозують, що вже через десять років 45% 60-літніх українців не будуть отримати законну пенсію, так як у них просто не буде необхідного трудового стажу 35 років, інформує ZNAJ.UA.

Це означає, що дана категорія громадян зможе розраховувати на вихід на пенсію лише у віці 63 або 65 років. У свою чергу співробітник Інституту демографії Лідія Ткаченко відзначає, що зараз в Україні фактично введено так званий “гнучкий коридор пенсійного віку”.

У той же час, якщо на даний момент мінімальний стаж для виходу на пенсію становить 15 років, то з часом ця планка значно збільшиться. Відзначається, що вже в 2019 році буде потрібно 26 років стажу, щоб вийти на пенсію у 60-річному віці.

Нагадаємо, що нова пенсійна реформа наробила чимало шуму серед української громадськості. Згідно з нововведеннями, далеко не кожен зможе отримати соціальні виплати, а все тому, що закон вимагає дотримання занадто жорстких, на думку українців, умов.

Крім того, український уряд планує внести деякі зміни в пенсійну реформу, зокрема, на черзі перегляд формули розрахунку пенсій тим, хто отримував низькі заробітні плати.

Читайте також: У МВФ наполягають на підвищенні ціни на газ для населення

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...