Мед Атлант

Ревізор для збереження життя: франківців закликають перевіряти торговельні центри

Українців закликають самостійно перевіряти наявність аварійних виходів у торговельних центрах. Про такий “флешмоб” оголосили журналісти “ТСН”, аби покращити обізнаність громадян про шляхи евакуації в разі біди.

На такий крок людей спонукають після трагедії у російському місті Кемерово, де 25 березня спалахнула пожежа в торговельно-розважальному центрі “Зимова вишня”. Вогонь забрав життя щонайменше 64 осіб.  Серед них – діти.

Таке цілком може статись і в Україні, адже у нас не менше люблять давати, брати хабарі – замість того, щоб тратитись на пожежну безпеку.

Тож, українців закликають влаштувати перевірку самим.

В тих ТЦ і ТРЦ, де ви часто буваєте – самим, просто, без попередження пройти шляхами евакуації! Уявіть: а раптом комусь із нас доведеться своїх малих виводити із задимленого приміщення?!  І скрізь, де не пройти, де все завалено, або закрито – фотографуємо. Вказуємо місце, час, вивіску, центральний вхід – і викладаємо в ФБ, — йдеться у повідомленні.

Небайдужі франківці також забили на сполох. Мешканка обласного центру Йордана Драбчук звернулась у соцмережі до міського голови із питанням:  а яка ситуація у ігрових центрах Івано-Франківська?

Те, що травматизм у цих центрах має місце, знаю не з чуток, сама зверталась у травмпункт з дитиною після відвідування одного з ТЦ. Те, що там живуть таргани і діти приносять додому педикульоз теж очевидно. Те, що немає жодної відповідальності, бо “працівники ” офіційно не оформлені на роботу і у випадку біди відповідальних не знайдеш, думаю, теж відповідні структури знають, бо це ж не голка в сіні – півміста в курсі. Говорити про наявність медичного обстеження тих, хто знаходиться коло дітей – смішно, наївно, — йдеться у дописі пані Йордани, — Отож чи безпечні ці та інші заклади для нас і наших дітей? Чи будемо ми і наші діти мати змогу втекти від вогню у разі біди?

Кожен може стати ревізором та забезпечити безпеку собі, своїм рідним і близьким.  А також притягнути до відповідальності халатників, що нехтують життями клієнтів.

Читайте також: У Франківську вночі горів торговельний павільйон 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...