Мед Атлант

У Франківську з’явився ще один реєстратор шлюбу за добу — відбулася перша виїзна церемонія для молодят. ФОТО

27 березня у приміщенні ”Пасаж Гартенберг” відбулося урочисте вручення свідоцтва про шлюб в рамках пілотного проекту Міністерства юстиції України “Шлюб за добу”.

Сам проект в Івано-Франківську запустили минулого року. Але досі молоді пари могли скористатися послугами лише одного реєстратора – КП ”Центр розвитку міста та рекреації”, а з січня 2018 року у місті запрацював ще один реєстратор — франківська філія ”Департаменту державної реєстрації”.

Сьогодні у нас відбувається виїзна церемонія для пари, яка цього тижня звернулась до нас по проекту ”Шлюб за добу”. Вони самі обрали час та дату, ми швидко вирішили всі організаційні питання і сьогодні вони зареєструють свої відносини і на одну українську сім’ю стане більше, — розповіла Тетяна Лавринович, директор комунального підприємства ”Департамент державної реєстрації”.

Весілля молодят Наталії Костик і Леоніда Тищенко відбулося у присутності багатьох гостей, серед них не лише родичі та друзі, але й начальники районних РАЦСІВ, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Андрій Гайда, а також начальниця Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська.

Їм цікаво подивитись на організацію виїзної церемонії, як проходить вона в рамках проекту ”Шлюб за добу”. Вартість розпису 1776 грн. 85 коп. За окремими розцінками йдуть урочисті церемонії, шлюб у вихідні та свята. Безпосередньо у нас одружилися за добу вже близько 60 пар, — каже Тетяна Лавринович.


Свідоцтво про одруження молодятам вручила начальниця Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська.

Ми вас вітаємо з вашим святом, з тим, що ви скористалися нашим простим і доступним сервісом. Тепер чекаємо на вас у пологовому будинку, щоб привітати з нароженням первістка, — зазначила Дубиківська.

Молоді пари, які бажають скористатися проектом “Шлюб за дому”, запрошують тепер дві структури у місті Івано-Франківську: КП ”Центр розвитку міста та рекреації” Галицька, 4 (міська ратуша, вхід навпроти РАЦСу) та КП ”Департамент державної реєстрації” (Площа Ринок 4, офіс 407).

З моменту запуску проекту у нашому місті шлюб за добу взяли вже більше 600 пар.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...