Мед Атлант

Школа на місці озера: обурені планами міської влади франківці прийшли на виконком. ВІДЕОСЮЖЕТ

25 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Члени виконкому розглянули понад 30 питань, які були у порядку денному. Серед них і проекти рішення про затвердження ДПТ, які були внесені на розгляд чергової сесії міськради.

Одним з таких став проект рішення “Про затвердження детального плану території для будівництва садибних житлових будинків садівницького товариства “Бистриця Надвірнянська”, в межах територій садибної забудови с. Вовчинець — садівницького товариства “За урожай” — р. Бистриці Надвірнянської в Івано-Франківську”.

13 членів виконкому проголосували “за” внесення цього проекту рішення на рогляд сесії міської ради.

Після заверешення засідання делегація мешканців Каскаду звернулась до секретаря Івано-Франківської міської ради Оксани Савчук, яка обиралася до міської ради по округу в тому мікрорайоні, з проханням зупинити знищення озера і будівництво на його місці школи.

Обурені мешканці кажуть, що самі ініціювали зміну призначення землі з дачного масиву на малоповерхову забудову. Для цього від’єдналися від садового товариства “Бистриця Надвірнянська”. Вже сформована повноцінна вулиця. Запевняють, що готові  платити до бюджету відповідні податки. Але міська влада “під шумок” вписала будівництво початкової школи у план території. Мешканці категорично проти засипання водойми біля дробилки на вулиці 24 Серпня. Кажуть, що там улюблене місце відпочинку і риболовлі.

Ви собі затверджуєте свій садочок окремо без нас. Це ваш садочок, бо ви є ініціатором! —вигукували люди до Оксани Савчук. — Як можна в озері будувати садок, школу? Як можна в озеро запихати дітей?.

Також мешканці скаржилися, що, згідно з пропонованим детальним планом території, планується будівництво дороги  через приватну земельну ділянку — без відома власника.

Оксана Савчук сказала, що мікрорайон Каскад розбудовується дуже швидкими темпами. За її словами, іншої вільної ділянки, яка є землею міської ради, для будівництва школи там нема.

Ми є замовниками цього детального плану зміни цільового призначення земельних ділянок — з дачних на присадибну забудову. Ця процедура триває вже другий рік. І під цей “шумок” міська влада “домалювала” у самому озері садочок. Згідно поправок до будівельних норм можна садочки розміщувати на перших поверхах багатоповерхових будинків. Ми впевнені, що через рік-два у місті не знайдеться коштів на будівництво цього садка. Та знайдеться зате інвестор, який віддасть 500 квадратів площі під садок. І виросте наступний житловий масив — просто у воді. Аналогічні ситуації ми бачили біля озера міського на Мазепи, у Крихівцях. Буде засипатися повністю озеро. Там є дика флора і фауна, є риба, качки, лебеді. Скажемо так, що там є ціла мікробіологічна зона, — розповів пан Володимир, мешканець мікрорайону.

Пан Володимир додав, що це питання піднімалося ще при попередній владі. І зараз вони хочуть його раз і назавжди зняти:

Хочемо, щоб міська влада звернулась до Управління водного господарства, щоб там взяли на баланс цю водойму. Там колись був розроблений кар’єр. Є два-три джерела, які б’ють з-під землі і утворилась така неврегульована водойма штучного походження.

Мешканці заявили, що похід на виконком — це не кінцева крапка:

Буде сесія і підемо туди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...