Мед Атлант

Франківцям показали музичний тролейбус, де влаштують дискотеку на колесах. ФОТО/ВІДЕО

19 травня в Івано-Франківську відбудеться міжнародний фестиваль День вуличної музики. Організатори заходу розповіли, чим здивують меломанів цього року.

16 травня журналістам презентували програму свята, карту музичних локацій та розказали про усі деталі цьогорічного Дня Вуличної Музики в Івано-Франківську.

Найперша новинка заходу – “Музичний тролейбус”, який стане подарунком місту. У ньому проведуть дискотеку на колесах. У цьому організаторам погодився допомогти колектив “S2dio”.

Також під час свята вже традиційно буде вуличне піаніно, на якому зможуть заграти усі охочі. Крім того на стометрівці облаштують ярмарок хенд-мейду, де можна буде придбати вироби від місцевих майстрів. Цього року музика лунатиме на 13 локаціях.

Програма фестивалю:
Вже п’ятий рік поспіль ГО ”Музикувальники” організовують такий захід для міста.
Цього року є ще один міні-проект -”Музичний тролейбус”. Ми отримали на нього грант від ”Урбан Спейс” на 25 тисяч гривень, -розповідає Ірина Слободян, координатор проекту “День вуличної музики”.
”Рухома вечірка” курсуватиме центральними вулицями міста. 
Традиційно відкриття Дня вуличної музики відбудеться у сквері Руської Трійці. У суботу об 11-й годині його розпочне струнний ансамбль Quattro corde.

19 травня, з 20.00 по 22.00 на Головній музичній сцені, виступи хедлайнерів Дня вуличної музики у Івано-Франківську. Вони вперше приїжджають до нашого міста з виступами:

Junket – електронний сайд-проект учасників гурту Atomic Simao Георгія Вальчука і Миколи Шостова. Це симбіоз електронного звучання і живих інструментів, а саме саксофону і флейти. Музика, що народжується в імпровізації безпосередньо перед слухачами. Проекту всього один рік, але Junket встигли виступити на таких фестивалях як Hedonism Festivalта Z-Games, поїздити з концертами по Україні, а нещодавно до групи приєднався, в ролі МС, Дмитро Сазонов, з яким вони повернулися зі свого першого європейського туру, зігравши в Будапешті, Амстердамі, Празі та Любліні.

Гурт [O] – безумовно, #самийсок української інді-сцени. Резиденти музичного лейблy Masterskaya.

Самі музиканти стверджують, що вони виконують поп-музику нової ери або “future pop”. Їх дебютний міні-альбом “Самий Сок” відзначили першими сходинками у всіх музичних рейтингах року в українських медіа. Нещодавно гурт став фіналістом інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards у номінації Europe. Зараз [O] є претендентами на перемогу, що дозволить виступити на одному з наймаштабніших європейських фестивалів – Sziget.

<

Читайте також: Лідер гурту “Kadebostany” поділився своїми враженнями про Івано-Франківськ. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...