Мед Атлант

Депутати клопотатимуть, щоб франківський драмтеатр отримав статус національного

Сьогодні, 22 червня, в Івано-Франківську засідає сесія обласної ради. Народні обранці підтримали рішення “щодо надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статусу “національний”.

Перед початком слухання питання депутати вислови підтримку незаконно ув’язненому в Росії українському режисеру Олегу Сєнцову. Партія “Укроп” підготувала звернення до Президента України, в якому вимагають вжити всіх необхідних заходів, щоб визволити всіх незаконно ув’язнених українців, та взяти справу Сєнцова на особистий контроль гаранта.  Також зазначили, що  виступ “Хамерман знищує віруси” під час мистецького фестивалю “Porto Franko” є неповагою до “режисера в кайданах”.

Після цього, обранці вирішили клопотати перед Міністерством культури та Євгеном Нищуком, аби Івано-Франківський академічний обласний український музичнодраматичний театр імені Івана Франка визнали “національним”. Мовляв,  у нас один із найуспішніших театральних колективів України, ім’я якого не сходить зі сторінок кращих вітчизняних видань, а є національно орієнтовані та користуються високою оцінкою та попитом глядацького загалу.

У такий важкий час наш театр є світлом, променем радості і підтримує нас, – каже заступник голови комісії облради з питань гуманітарної політики та свободи слова Сергій Адамович.

Василь Попович  від “Свободи” спитав в Адамовича,  як він може прокоментувати порнографічні вистави, що показувались у стінах драмтеатру. Натомість, Адамович відповідає, що просять надати статус “національного” творчому колективу театру, а не діючому приміщенню, де й відбувалась скандальна вистава австрійців “Oh magic”.

Читайте також: Обласна рада вимагає стягнути з РФ кошти за репресії українців

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...