Мед Атлант

На Прикарпатті депутати не можуть створити нову ОТГ. ФОТО

Сьогодні, 6 липня, в Отинії відбулось засідання селищної ради. Обранці та чисельна громада вирішують питання об’єднання довколо Отинії 18-ти прилеглих сіл.

Як писало МІСТО, мешканці Отинії та прилеглих сіл хочуть утворити ОТГ, але депутати не приходять на сесію. Тож, було ухвалено рішення провести другу сесію, де обговорять питання об’єднання. Загалом, аби дійти згоди слід провести  4 засідання. Між кожним із них будуть відбуватися громадські слухання. Тільки після цього докумети зможуть відправити в Івано-Франківську ОДА та ЦВК.

Присутні депутати нарікали: інші не з’являлися, бо, мовляв, не були проінформовані. Тим часом, у Центрі розвитку місцевого самоврядування підрахували, що бюджет Отинійської ОТГ становитиме 107,5 мільйонів гривень.

Це один із найбільших бюджетів в Коломийському районі. Якщо громада зуміє розумно їх використовувати, то вона буде дуже успішною, – каже експерт ІФЦРМС з питань децентралізації Максим Чопей.

Селищний голова Отинії Володимир Кінащук зазначив.

Я не проти створення ОТГ , але це рішення повинне бути збалансоване. Я, як селищний голова, несу відповідальність за народ, тому потрібно зважити всі “за” і “проти”, – говорить він.

Натомість, не всі депутати підтримують об’єднання. Отже, не дали на це своєї згоди.

Ми проти, бо нам багато обіцяють. Ми сумніваємося, що так буде. Потрібен час, аби все зважити. Все впаде на наші плечі, – пояснює депутат селищної ради Віталій Сахаров.

Попереду  чергові громадські слухання у населених пунктах та ще 2 сесії селищної ради.

Читайте також: Мешканці Рогатинського району підтримують створення Букачівської ОТГ. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...