Мед Атлант

Верховна Рада дозволила мобілізацію деяких категорій засуджених

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб.

Про це у середу, 8 травня, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Законопроект передбачає внесення змін до законів України, які регулювали умовно-дострокове звільнення засуджених осіб. У другому читанні проект закону, який дозволяє мобілізуватися за контрактом деяким категоріям ув’язнених, підтримали 279 депутатів.

«Прийняття Закону забезпечить створення додаткових можливостей для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань; додаткову мотивацію осіб, засуджених за вчинення злочинів, до виправлення та виконання обов’язку з відсічі збройної агресії проти України», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Закон набуде чинності одразу після його підписання головою парламенту Русланом Стефанчуком та президентом Володимиром Зеленським.

Відповідно до тексту законопроекту, мобілізуватися за контрактом зможуть засуджені особи, які не відбувають покарання за тяжкі злочини – вбивство, смертельні ДТП, зґвалтування тощо. За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, в ЗСУ сформують окремі підрозділи для засуджених. Зокрема, такі підрозділи можуть виконувати завдання з будівництва оборонних споруд тощо.

Зазначається, що мобілізувати будуть тих засуджених, які добровільно погодилися захищати Україну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...