Мед Атлант

У центрі Франківська облаштовують унікальний ліхтар у вигляді чорної галки. ФОТО

Відлуння ковальського свята, яке в Івано-Франківську відбулося у травні,нагадає містянам майстерність заліза і молотка. Сьогодні, 9 липня,  у центрі міста облаштовують черговий виріб з Міжнародного “Свята ковалів”.

Сьогодні на вул. Низова облаштовують ліхтар у вигляді чорної галки. Його зробили студенти Вищого професійного училища №21, що в Івано-Франківську, спільно з студентами із Бердянського  машинобудівного професійного ліцею. Молоді  ковалі подарували галку міському голові Івано-Франківська. Тепер ліхтар стане окрасою Франківська. Композиція від майстрів отримала і свою  ліричну назву – “Сяйво Станіславської ночі”.

МІСТО інформує, що  в Івано-Франківській області затверджені свій герб і прапор, які є офіційними символами місцевого самоврядування і виконавчої влади Прикарпаття. Герб являє собою округлений знизу щит, на якому на срібному полі зображена чорна галка в золотій короні з піднятими крилами.

Додамо, що засновник свята Сергій Полуботько анонсував, що на згадку про чергове ковальське свято, місту подарують кованих птахів.  Їх планують облаштувати наступного року поряд з площею Шептицього і вул.  Галицька. Крилатих облаштують на троси. Птахів в повітрі підсвітять у проході між вулицею.

Читайте також: Франківські ковалі пропонують дешевшу альтернативу для стометрівки, ніж новорічні арки за три мільйони

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...