Мед Атлант

Горня, троянда та сертифікат: у Франківську нагородили кращих авторів проектів “Бюджет участі 2018”. ФОТО

Сьогодні, 10 липня, у мерії зустрілись представники влади та переможці програми “Бюджет участі”, щоб автори проектів-переможців познайомлились  з розпорядниками коштів, спільно з якими працюватимуть над реалізацією своїх проектів

МІСТО писало, що франківці обрали переможців з цікавими проектами. Найбільше місятни  підтримали проекти: благоустрій шкільної їдальні – 1249 голоси, сучасний простір шкільної їдальні – 1224, ремонт огорожі будинку, встановлення воріт – 1167, ремонт приміщення харчоблоку в ДНЗ №22 “Світанок” на вул. Довга – 1145 та встановлення інклюзивного майданчика на Івасюка – 1136 голосів.

Проект проводять третій рік поспіль. Приємно, що цьогоріч проголомувала найбільша кількість людей. Люди небайдужі, підтримують проекти. Ми побачили як позитивні речі, так і деякі недоліки. Їх будемо виправляти наступного року- каже міський голова Руслан Марцінків, дякуючи авторам. Підкреслює, що виникли є певні пріоритети. До прикладу, є “зелений бюджет”, де головним завданням перед авторами постає розвиток екології.

Однак мер зазначає, все має бути в межах законодавства. Документи перевірятимуть, аби потім не було запитань щодо використання бюджетних коштів.

Мер привітав переможців квітами, сертифікатами, а також символічними чашками.

Переможці радіють презентам та кажуть, що й надалі братимуть участь у конкурсі. Додають, особливо хвилювались в останні дні, коли боротьба за голоси була найбільш запеклою.

Додамо,  що “Бюджет участі” – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують.

Читайте також: Стало відомо, скільки у червні заробив прикарпатський міністр Насалик

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...