Мед Атлант

Франківці, готуйтеся: восени місто порине у фестиваль фентезі “Брама”

В Івано-Франківську вдруге відбудеться Міжнародний фестиваль фентезі  “Брама”.

Минулого року фестиваль подарував франківцям багато цікавих локацій.  Тому організатори вирішили не зупинятися і вдруге організовують дні фентезі у Франківську.

“Браму” можна сміливо назвати найбільшим в Україні жанровим конкурсом. До міста завітають гості не тільки з усієї України, а й з-за кордону. Масштаби цьогоріч організатори розширюють: буде ще  більше гостей  з Європи.

Сьогодні,  10 липня,  завершилася подача робіт на конкурс в  рамках фестивалю. Тепер журі перевірятиме роботи учасників. Фестиваль запланований на перший тиждень жовтня. Про це повідомив організатор Анатолій Мицкан у фейсбук. Пан Анатолій анонсував цікаве дійство у місті і закликав містян  готуватися.

Зачиняється Брама для прийому конкурсних робіт і ми розпочинаємо сам фестиваль, поки поважне журі виставляє оцінки. Цьогоріч все буде ще більше, ще цікавіше! Буде дуже багато фентезі. Чарівничість вигадки заповнить Івано-Франківськ і додасть яскравих барв нашій теплій осені! Увесь перший тиждень жовтня, друзі, не день чи два, цілий тиждень пофестивалимо. Ми підготували особливі сюрпризи цього разу, готуйтесь.
Великий косплей. Надзвичайно багато цікавих зустрічей із письменниками та видавцями з України, Польщі, Ірландії і не тільки. Звісно, кіно і мультики. Лицарі і дракони. Квести і квізи.  Ворк шопи і презентації. Театральні постановки і карнавал… І це ще не все. Дочекайтесь!,   – йдеться у повідомленні.

Щодо творів, то організатори  не   називають кількість, яка надійшла. Але кажуть, що тексти якісніші цьогоріч.

Відсоток справді класних творів десь 50%. Минулоріч було не більше 10%. Тут суттєва різниця, – розповідає кореспонденту МІСТА Анатолій Мицкан.

Офіційна сторінка фестивалю за посиланням.

Як пройшов фестиваль  торік – у сюжеті:

Нагадаємо, минулого року учасниками конкурсу стало понад півтисячі авторів, а у завершальний  день фестиваль зібрав у  місті аншлаг.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...