Мед Атлант

Прокуратура скерувала до суду справу підприємця, що встановив піротехніку, від вибуху якої на відкритті ялинки постраждала студентка

Франківська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у резонансній справі про заподіяння тілесних ушкоджень дівчині піротехнічними засобами під час відкриття новорічної ялинки.

Нагадаємо, під час відкриття ялинки минулого року 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка.

Досудовим розслідуванням установлено, що 40-річний підприємець у грудні 2017 року на Вічевому майдані без передбачених нормативно-правовими актами погоджень організував проведення піротехнічних робіт, інформує прес-служба прокуратури.

У подальшому, під час проведення зазначених робіт, відбулась некоректна робота одного із піротехнічних засобів, унаслідок чого потерпілій особі заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент спричинення, – йдеться в повідомленні.

Івано-Франківська місцева прокуратура направила обвинувальний акт щодо обвинувачення підприємця у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Стаття передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Додамо, що для запуску феєрверку під час урочистого відкриття головної міської ялинки була укладена угода між міським департаментом культури та компанією “ПІРО-ІФ”, яка забезпечує сертифікованими піротехнічними засобами на святкових дійствах. Після інциденту міський голова Руслан Марцінків повідомив, що через нещасний випадок на відкритті ялинки у Франківську директори двох департаментів отримають догани.

Головне фото – Бліц-інфо.

Читайте такожСтудентка, яка постраждала на відкритті ялинки, ніколи вже не побачить на ліве око — діагноз лікарів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...