Мед Атлант

Свідок у справі про вбивсто підприємця: Закінчивши стріляти, Дерещук спокійно пішов геть

Сьогодні, 21 серпня, в Івано-Франківському міському суді продовжили  розгляд справи Михайла Дерещука (на прізвисько “Дира”), який у центрі міста вчинив стрілянину. Через це у лікарні помер підприємець Ігор Гербін.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

Справу слухає колегія суддів у складі Олеся Зеленко (головуючий суддя), Наталії Деркач та Дмитра Руденка. За участі прокурора Боровика і захисника Клименка. Також у залі присутні потерпілі із захисником.

На чергове судове засідання у справі Михайла Дерещука не прийшов один з його адвокатів, однак той у заяві суддям вказав, щоб справу розглядали без нього.

Сьогодні судді допитували свідка Святослава Д., який розповів про події, що передували вбивству.

25-26 липня в офісі Гербіна я бачив молоду жінку з волоссям білого кольору – Вікторію. Вона вийшла з приміщення і Ігор сказав мені, що вона повідомила про погрози. Далі, Гербін попросив мене поїхати з ним забрати кошти за оренду приміщення. Ми відправились до “Сезаму”, де ми побачили Дерещука з балончиком у руках. Всі разом ми зайшли в магазин. Дерещук погрозливим тоном закликав працівниць вийти з приміщення. Після цього з Дерещуком ми провели розмову. Михайло поводився агресивно і вдарив Ігоря, який у свою чергу дав підзатильник Дерещуку і попросив знімати це все на відео. Дерещук плакав і просив пробачення в працівниць за образи. Після цього мали їхати, але поки я переставляв пакет з переднього сидіння в багажник почув постріли. Дерещук зробив 5-6 пострілів, – розповідає свідок.

Він додає, що Дерещук мав два пістолети в руках. Закінчивши стріляти, спокійно пішов геть.

Довідково про судовий процес:

13 березня відбулося підготовче засідання: прокурор зачитав обвинувальний акт, а захисник просив змінити запобіжний захід, бо обвинувачуваному потрібно лікуватися через погіршення стану здоров’я. Проте колегія суддів не задовольнила клопотання сторони захисту і продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 травня.

12 квітня, прокурор зачитав обвинувальний акт та нагадав обставини події, представник потерпілих проінформував, що його клієнтки вимагають 2 млн грн моральної компенсації від Михайла Дерещука.

25 квітня суд розглянув одне клопотання  сторони захисту (інші відхилено за погодженням з Дерещуком), яке стосується зміни запобіжного заходу. Обвинувачений хоче домашнього арешту. Скаржиться на стан здоров’я, бо хворіє цукровим діабетом. Суддя зачитав ухвалу:  запобіжний захід не змінювати і утримувати Дерещука під вартою.

18 травня в суді мали допитати потерпілих.  Захист клопотав перенести суд, адже в Дерещука високий тиск (225 на 120) і він себе погано почуває. Суддя запитала, чи викликати до залу суду “швидку” і звернулася до Дерещука, чи він себе погано почуває. Дерещук відповів: “Так”. До суду викликали “швидку”, а засідання перенесли. 

1 червня у суді дочка і дружина пояснили, що хочуть від “Дири” два мільйони компенсації.

27 червня засідання перенесли  через відсутність адвоката обвинуваченого.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...