Мед Атлант

На Прикарпатті готують спеціалістів на підтримку громадських організацій

В облдержадміністрації готують фахівців для проведення конкурсів щодо підтримки громадських організацій Прикарпаття.

В області буде запроваджено конкурси з визначення проектів (заходів), розроблених громадськими організаціями соціального спрямування, для реалізації яких буде надаватися фінансова підтримка за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Постановою Кабінету міністрів України від 14.02.2018 № 156 “Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням ветеранів” передбачено, що місцеві органи виконавчої влади, починаючи з 2018 року, забезпечують проведення конкурсів з визначення проектів (заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевих бюджетів.

З метою виконання зазначеної постанови та доручень Міністерства соціальної політики України, департамент ініціював проведення навчання для представників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, до функціональних обов’язків яких належать питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням.

За підтримки команди Проекту USAID “Громадяни в дії” Українського незалежного центру політичних досліджень 30 серпня 2018 року в приміщенні обласної державної адміністрації відбувся семінар на тему: “Впровадження конкурсу проектів для громадських організацій соціального спрямування”.

На семінарі розглянуто питання щодо співпраці органів державної влади з інститутами громадянського суспільства, опрацьовано нормативну базу та зразки технічної документації для проведення конкурсу проектів громадських організацій на місцевому рівні.

Упродовж вересня-жовтня 2018 року планується затвердження необхідної документації та проведення навчання для представників громадських організацій з метою запровадження у 2019 році конкурсів з визначення проектів (заходів), розроблених громадськими організаціями соціального спрямування, для реалізації яких буде надаватися фінансова підтримка за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Читайте також: Стало відомо, скільки мільярдів заборгували українці за газ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...