Мед Атлант

У Франківську писатимуть всеукраїнський диктант єдності разом з відомими прикарпатцями

У Франківську писатимуть всеукраїнський диктант єдності разом з відомими прикарпатцями.

9 листопада проходить всеукраїнський диктант єдності. Івано-Франківськ приднується до ініціативи.

Франківці писатимуть диктант єдності 9 листопала об 11 год у ПНУ, аудиторія 25. Організовує захід письменниця, докторка філологічних наук, професорка Ольга Деркачова.

Разом з усіма охочими диктант єдності пписатимуть відомі прикарпатці: директор Івано-Франківського облмуздрамтеатру, режисер Ростислав Держипільський,  поет, директор ІФРЦОЯО Богдан Томенчук, письменники Володимир Єшкілєв, Степан Процюк, історик, науковець Іван Монолатій, директорка Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій, журналістка і кулінарна блогерка Оля Мончук та інші, про них буде повідомлено на сторінці в соцмережі.

Організаторка диктанту в Івано-Франківську письменниця Ольга Деркачова розповіла МІСТУ про ідею проведеня заходу. За її словами, ініціатива написання всеукраїнськкого диктанту належить викладачеві педагогічного факультету Ларисі Наконечній. кілька років поспіль такий диктант писали в ПНУ на педагогічному. Три роки тому з’явилася ідея провести диктант для усіх охочих, а не лише студентів. Мета – об’єднатися навколо хорошої ініціативи: диктант з франківцями писатимуть відомі містяни (письменники, політики, історики, режисери).

Диктант організатори не перевірятимуть, кожен вичитує його сам. Охочі можуть надіслати його на сайт диктанту єдності. Ті, хто написав без помилок, можуть виграти призи.

Читайте також: В Івано-Франківську презентували українську антологію фентезі «Брама. Багряні ночі”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...