Мед Атлант

У Франківську на перехресті вулиць Галицької та Військових ветеранів облаштують антикишеню

У Франківську на перехресті вулиць Галицької та Військових ветеранів облаштують “антикишеню”.

Про облаштування “антикишені” повідомив у спільноті “Комуналка ІФ” Михайло Смушак.

За його словами, такий елемент дизайну вулиць є відносно новим для українських міст, але в інших європейських країнах та деяких розвинених країнах світу антикишені на перехрестях і пішохідних переходах є звичним явищем уже десятки років.

У нашому конкретному випадку, на переході навпроти магазину “Меблі”, маємо, щонайменше, три причини для реалізації такого рішення, – пише Михайло Смушак.

Отже, причинами для встановлення “антикишені”, за словами Михайла Смушака, є:

1) БЕЗПЕКА РУХУ.
Нарощення тротуару унеможливить паркування автотранспорту безпосередньо перед пішохідним переходом. А це, в свою чергу, суттєво підвищить безпеку пішоходів, які перетинають вулицю в цьому місці. Водії здалеку бачитимуть пішоходів, які готуються перейти дорогу, а пішоходи матимуть вдосталь часу, щоб оцінити дорожню обстановку та прийняти правильне рішення.

2) ДОСТУПНІСТЬ.
Додаткова площа тротуару дозволить нам облаштувати правильне пониження перед пішохідним переходом для забезпечення максимальної зручності пересування пішоходів, а особливо людей з інвалідністю та інших маломобільних людей.

3) ЗРУЧНІСТЬ.
Облаштування антикишені дозволить нам розширити тротуар більш ніж у два рази, що є дуже суттєво на даній ділянці, яка раніше була «вузьким місцем» усієї вулиці. Розширення тротуару відбудеться за рахунок ліквідації сходинок вздовж фасаду будівлі, а також за рахунок нарощення в сторону проїжджої частини. Тут слід зауважити, що дане рішення жодним чином не вплине на рух транспорту та пропускну здатність, оскільки антикишеня не зачіпає смугу руху, а покриває лише ту зону в межах переходу, на якій було заборонено паркуватися.

Станом на сьогоднішній день підрядною організацією виконано монтаж нової бордюрної лінії та засипка основи тротуару. Роботи з мощення хідника плиткою заплановано завершити до кінця поточного тижня, за умови сприятливих погодних умов, – повідомляє Михайло Смушак.

Читайте також: У Франківську опалення запущене в 99% житлових будинків

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...