Мед Атлант

Вантажівка з лісниками впала у річку на Закарпатті: 5 осіб загинули. ФОТО

У Тячівському районі Закарпаття поблизу села Тарасівка вантажівка зірвалася з гори в річку. У результаті щонайменше 5 осіб загинули. Усі вони їхали на заготовку дров.

За інформацією прес-служби ДСНС, інцидент трапився 11 червня у період з 17:45 до 22:00 у лісовому масиві. Спершу рятувальники виявили тіла чотирьох жертв ДТП, ще одного чоловіка, за даними місцевих ЗМІ, віднесла річка. Також поблизу місця пригоди стояла пошкоджена вантажівка, – пише “24 канал”.

Відомо, що загиблі народилися у 1964, 1963, 1981, 1991 та 1992 роках. Імовірно, вони здійснювали заготовку деревини.

Видання “Новини Закарпаття” пише, що причиною інциденту стала сильна гроза, відтак водій не впорався з керуванням і його машина скотилася з гори в річку. Серед загиблих були лише два лісники, решта 3 – жителі села Тарасівка.

Фото – “UA:Новини

Пошукові роботи проводили 53 особи та 5 одиниць техніки, зокрема 8 співробітників ДСНС і 2 одині спецтехніки.

У поліції, зі свого боку, зазначили, що на початку села Тарасівка було виявлено тіла 56-річного55-річного та 38-річного місцевих жителів. Крім того, в лісовому масиві в урочищі “Пригідське” було знайдено перекинутий автомобіль ЗІЛ. За 200 метрів від авто лежало тіло 28-річного місцевого жителя, а на відстані близько 2 кілометрів від місця інциденту – тіло 36-річного чоловіка.

Правоохоронці попередньо встановили, що вантажівка могла перекинутись внаслідок негоди, а саме – зливи та підйому рівня води. Наразі слідство встановлює обставини трагедії. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілих.

Схожий випадок трапився на Івано-Франківщині на початку травня. Тут також вантажівка, щоправда вже з туристами з Білорусі, впала з гори у річку. У результаті загинули 3 людини (29-річний керівник групи та 2 жінки 23-х і 28 років) та ще 10 потрапили до лікарні.

Правоохоронці з’ясували, що водій авто перевозив пасажирів п’яним, відтак його попередньо заарештували на два місяці. Загалом йому загрожує до 10 років в’язниці. Крім того, керівника фірми, що дозволив посадити туристів у несправний автомобіль із нетверезим водієм, на час слідства взяли під цілодобовий домашній арешт. Як вину чоловіка доведуть, він потрапить до в’язниці на 5 років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...