Мед Атлант

«Сторінками української книги»: у Франківську відкрили книжкову виставку театралізованим дійством. ФОТО

Сьогодні, 8 листопада, у Франківську у Фортечній галереї «Бастіон» відбулося урочисте театралізоване відкриття виставки друкованої книжкової продукції «Сторінками української книги».

Дійство пройшло за участю акторів театру фольклору, народних свят і видовищ, навчально-методичного центру, виконавців та мистецьких колективів, письменників та видавців.

Сторінками української книги

Опубліковано МІСТО Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Відкрили і книжковий ярмарок, на якому представлені видавництва та книготорговельні підприємства з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської областей та м. Харків.

Цьогоріч книжкова виставка приурочена до Дня української писемності та мови і 100-річчя Соборності.

На виставці представили класичну українську літературу, історичну, дитячу, філософську, а також історичні документи.

Я представляю сьогодні свою книжку «Молитва». Працювала над книжкою від 2014 до 2018 року. В мою книжку входять новели, ліричні вірші, спогади про людей та війну, – розповіла Дзвінка Тоторохтушко, учасниця виставки.

Я належу до тих консерваторів, для яких книжка була єдиним джерелом знань, а начитаність основою інтелекту. Я переконаний, що книжку не замінить ніхто. Сучасні засоби інформації ніколи не змусять думати так, як книжка. Я пишаюся, що Прикарпаття є лідером сприяння книговиданню, – поділився Олександр Сич, голова обласної ради.

Жива книжка – це певна передача живої енергії. Дуже люблю справжні книжки. Закликаю всіх молодих людей «купатися в книжках». Книжки-це правильний напрямок розвитку української мови та літератури, – зазначив Денис Шмигаль, голова Івано-Франківської ОДА.

 

Звернувся до франківців і театралізований Іван Федоров. Завдяки йому в друк вийшов перший український буквар.

Сторінками української книги

Опубліковано МІСТО Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Гостей також порадувала щира українська пісня.

Сторінками української книги

Опубліковано МІСТО Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...