Мед Атлант

Журнал «МІСТО» увійшов в перелік креативних бізнесів фотокниги «Франківщина креативна: експортний та інвестиційний потенціал регіону»

Журнал «МІСТО» увійшов в перелік креативних бізнесів фотокниги «Франківщина креативна: експортний та інвестиційний потенціал регіону».

Сьогодні креативні індустрії вважаються прибутковим сектором світової економіки. В Україні бізнеси у цій сфері – достатньо нова ніша, котра, разом з тим, динамічно розвивається. Що цікаво, останні декілька років креативні індустрії активно інтегруються в розвиток міста, територіальних громад, формують інтелектуальний капітал та інвестиційну привабливість країни. Івано-Франківщина – один із регіонів України, де ринок креативних індустрій демонструє позитивну динаміку росту. Впродовж серпня-листопада цього року тривав проект «Франківщина креативна: експортний та інвестиційний потенціал регіону», мета якого – відкрити місцевим підприємцям можливі шляхи розвитку їх бізнесів у сфері креативних індустрій. Проект організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Івано-Франківськ, заснованим на базі Клубу Ділових Людей Україна, за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Журнал «МІСТО» – перше та єдине суспільно-політичне друковане видання Івано-Франківська в глянцевому форматі – увійшло у фотокаталог. «МІСТО» стало учасником проекту завдяки креативному підходу у створенні контенту. Журнал публікує найактуальнішу інформацію з усіх сфер життя (від політики та фінансів до освіти та медицини), а також досягнення та виклики місцевого бізнесу, спортивні здобутки, культурне життя міста тощо. В постійній рубриці «Провокація» з’являються матеріали про курйозні ситуації, які журналісти самостійно створюють, аби відслідкувати реакцію перехожих та місцевих служб на неоднозначні контраверсійні випадки, порушення закону тощо. Видання популяризує благодійні та соціальні проекти, що змінюють життя людей на краще. «МІСТО» – це майданчик для якісної іміджевої реклами місцевого бізнесу та міжнародних компаній.

Такі ініціативи як «Франківщина креативна» – важлива передумова зміцнення конкурентоспроможності регіону і країни зокрема, а також можливість збільшити фінансовий потік для підприємців у сфері креативних індустрій. Фотокаталог спрямований допомогти підприємцям у сфері креативних та інноваційних бізнесів Франківщини популяризувати свою продукцію, розпочати або налагодити процес експорту товарів чи послуг на іноземні ринки та залучити інвестиції для розвитку власного бізнесу, – зазначив керівник Центру Савуляк Микола.

Відбір компаній у фотокнигу відбувався за певними критеріями: ведення бізнесу у сфері креативних індустрій, креативність та інноваційність, експортний або інвестиційний потенціал, географічна присутність в Івано-Франківському регіоні. Загалом в рамках проекту проведено більше 50 інтерв’ю з керівниками та власниками бізнесів з креативною чи інноваційною складовою та здійснені фотозйомки продукції, що створюється на цих підприємствах. Результатом плідної роботи стала українсько-англійська фотокнига «Франківщина креативна: експортний та інвестиційний потенціал регіону», в якій зібрані кращі креативні бізнеси Франківщини. Презентація фотокниги відбудеться в м.Івано-Франківськ під час форуму «Франківщина креативна» 27 листопада 2019 року.

З питань реєстрації на подію звертайтесь за номером +380977746347 або надішліть листа на адресу [email protected].

Контактна особа: PR-менеджерка Ірина Швидко

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...