Мед Атлант

В Печеніжинській ОТГ хочуть відновити автентичний танець “Аркан”

Збираючи фольклорну та культурну спадщину працівники Печеніжинської Публічної  бібліотеки ім. В. Грабовецького стали ініціаторами відтворення автентичної історії призабутого аматорського танцю «Аркан», який став символом гордих і працьовитих жителів краю.

Для відтворення автентичності танцю, 11 грудня відбулася творча зустріч з представниками населених пунктів громади. Слободу представляв Василь Ільчишин,  Рунгури – Ярослав Жупник , Печеніжин – Микола Сметанюк, а також на зустрічі був присутній місцевий краєзнавець Василь Гаврищук, директор БК смт. Печеніжин Іван Явдошняк, художній керівник БК смт. Печеніжин Марія Явдошняк та голова громадської організації «ДІЄ» Марія Луцак. Про це повідомляють на сторінці ОТГ.

Із розповідей любителів та аматорів танцю, які є поводирями «Аркану»,  вдалося відтворити історію, оригінальність та майстерність виконання самих рухів танцю «Аркан». Це тільки початок дослідницької діяльності магічного танцю, який зберігся у нашій громаді.

Довідково:

Аркан арґан — український народний чоловічий танець, поширений серед гуцулів, в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...