Мед Атлант

Через коронавірус: на Франківщині перевірили школи, садки, лікарні

Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківщини відвідали 1713 закладів з метою протидії поширенню коронавірусу.

Наразі працівники здійснили візити до 533 шкіл, 223 дитячих садків, 345 ОТГ та сільських рад, 406 фельдшерсько-акушерських пунктів та лікувальних закладів, 26 ринків, 13 вокзалів, 44 супермаркетів та 123 інших об’єктів, інформують на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Фахівці служби проводять просвітницькі та роз’яснювальні бесіди з працівниками органів виконавчої влади, медичним персоналом, педагогічними та учнівськими колективами, поширюють відповідні інформаційні матеріали щодо шляхів протидії поширенню вірусу.

Інформаційна кампанія з протидії проникненню коронавірусу на територію нашої держави набула особливої актуальності у зв’язку з реєстрацією першого випадку коронавірусу в Чернівецькій області. За даними МОЗ, хворий доправлений до інфекційної лікарні, а сім’я та інші контактні особи – в ізоляції.

Ситуація в Україні повністю контрольована. Надзвичайно важливо дотримуватися рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях.

Окремо Уряд закликає не піддаватися на штучний ажіотаж із масовим скуповуванням медичних масок: варто пам’ятати, що маска не захищає від вірусу здорову людину. Маска має надягатися ЛИШЕ на людину, яка має симптоми ГРВІ, щоб вона не заразила оточуючих.

Читайте також: Всіх хворих будуть направляти в обласну інфекційну лікарню: у Франківську готуються до можливих спалахів коронавірусу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...