Мед Атлант

Катував своїх: політв’язню, якого звільнили з ОРДЛО, повідомили про підозру

Звільненому з полону ОРДЛО Євгену Бражнікову повідомили про підозру в катуванні співвітчизників  у донецькій спецв’язниці “Ізоляція”.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оголошено про підозру українському громадянину, звільненому з ОРДЛО, якого СБУ викрила на катуванні співвітчизників.

Цей громадянин під час перебування у тюрмі так званого “МДБ ДНР” на території колишнього заводу “Ізоляція”, що у Донецьку, добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками НЗФ він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян, як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних сил, які утримувались у цій катівні, – йдеться у повідомленні.

Офіційно в СБУ прізвища політв’язня не називають, однак джерела УП в правоохоронних органах зазначили, що йдеться про Бражнікова, передає “УП“.

Докази його причетності до катувань зібрали під час допитів потерпілих.

Співробітники СБУ під час обшуку за місцем проживання Бражнікова виявили та вилучили речі, предмети і документи, що підтверджують його участь у терористичній організації “ДНР”, і будуть долучені справи.

Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 258-3 ККУ. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...