Мед Атлант

Студентська збірна ІФНМУ стала бронзовим призером Першої ліги чемпіонату області з волейболу. ФОТО

Днями у Тлумачі відбулися фінальні матчі чемпіонату Івано-Франківської області з волейболу серед команд Першої ліги. Студентська збірна Івано-Франківського національного медичного університету за підсумками сезону посіла почесне третє місце.

Цього сезону в Першій лізі області змагалося 12 команд. Для  команди ІФНМУ виступ склався напрочуд вдало. У шести турах студенти-медики здобули дев’ять перемог, і зазнали лише двох поразок. За підсумками регулярного чемпіонату «Медик» посів третє місце і здобув право поборотися у «фіналі чотирьох». Про це повідомили МІСТУ у прес-службі університету.

До вирішальної стадії обласної першості окрім команди студентів-медиків вийшли ВК «Нафтохімік», ВК «Заболотів» та ВК «Кутище». Збірна ІФНМУ здобула перемогу над «Заболотовом», але поступилася «Нафтохіміку» і «Кутищу». Поєдинок з «Нафтохіміком» став справжньою окрасою «фіналу чотирьох». Перші дві партії команда ІФНМУ програла, але наступні дві — виграла, тож доля поєдинку вирішувалась у вирішальній п’ятій партії, яку «взяли» калушани — 3:2. Вболівальники після цього матчу говорили один одному «Оце справжній волейбол!»

Перемога над «Заболотовом» і одне очко в матчі з «Нафтохіміком» забезпечили студентам бронзові медалі чемпіонату області. Студенти ІФНМУ Денис Бунчак і Назар Іванів за підсумками сезону визнані переможцями у номінаціях «Кращий ліберо» та «Кращий нападник» відповідно.

«В загальному я задоволений грою команди, я сам отримав багато задоволення від матчів, — говорить тренер збірної, викладач кафедри фізичного виховання та здоров’я Сергій Лопацький. — Дуже радий за нашу команду. Приємно, що за підсумками сезону двоє наших гравців визнані кращими у номінаціях «Кращий ліберо» і «Кращий нападник». Третє місце в чемпіонаті — це велике досягнення, за моєї пам’яті університетська команда з волейболу ще не виборювала нагороди обласного чемпіонату. Ми отримали чудову мотивацію продовжувати вдосконалюватися, тож будемо працювати, тренуватися і продовжувати захищати честь нашого університету».

 

«Команда «Медик» нам дуже сподобалась, — каже президент Федерації волейболу Івано-Франківської області Олександр Попович. — Це молода і перспективна команда, яка має дуже хороших гравців. У грі з командою Калуша вони показали сильні бійцівські якості, але для перемоги забракло зовсім трішки, можливо зібраності чи досвіду. Великим плюсом для команди є чудові умови, які створені у спорткомплексі університету, але для зростання майстерності команді треба ще більше часу для тренувань. Якщо ці хлопці будуть продовжувати працювати в цьому ж дусі, то наступного сезону можуть претендувати на золоті медалі Першої ліги».

Читайте також: Прикарпатка Ілона Семків виграла срібну нагороду на ЧЄ з вільної боротьби.ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...