Мед Атлант

Франківські поліцейські пройшли курс з медичної підготовки і чекають на вручення сертифікатів. ФОТО

Франківські поліцейські пройшли тижневий курс медичної підготовки, а сьогодні, 2 жовтня, склали іспит. Відтак, уже на днях отримають відповідні сертифікати.

Такі навчання відбулися з ініціативи Управління забезпечення прав людини Національної поліції України патрульні поліцейські та поліцейські Прикарпаття пройшли тижневий курс Emergency Medical Responder (Спеціаліст Екстреного Медичного Реагування).

Курс є складовою частиною загального протоколу Невідкладної Домедичної Допомоги. Термін “Emergency Medical Responder (Спеціаліст Екстреного Медичного Реагування)” має на увазі перших осіб, що прибули на місце події як індивідуально, так і в складі груп. Він включає в себе як базові поняття про будову тіла людини та роботу органів та систем, так і надає основні принципи і навички необхідні для оцінки та надання медичної допомоги в екстремальних умовах до моменту прибуття професійної медичної допомоги.

Довідково:

Курс підготовлений командою інструкторів ГО “Захист Патріотів” та American Safety and Health Institute (ASHI). Матеріал курсу ґрунтується на уніфікованих клінічних протоколах медичної допомоги та на алгоритмах міжнародних курсів Emergency Medical Responder, BLS, ITLS, PhTLS..
Складовими частинами курсу є:
• Презентації
• Практичні станції
• Симуляційні завдання
• Практичний іспит
• Тестовий іспит
Навчальна програма має комплексний підхід та оновлюється постійно у відповідності до сучасних протоколів надання домедичної допомоги.
Курс триває 8 днів. Практична частина відбувається у групах, які складаються з одного інструктора і не більше ніж восьми слухачів.
Після завершення програми кожен слухач повинен уміти виконувати завдання в межах компетенції першого на місці події з урахуванням власної безпеки та безпеки тих, хто навколо, зокрема:
• знати медико-правові та етичні аспекти надання домедичної допомоги;
• надавати домедичну допомогу, щоб виявити фактори, які загрожують життю, та усунути або зменшити їх негативний вплив на організм людини;
• оцінювати стан постраждалого, здійснювати первинний і вторинний його огляд, ґрунтуючись на принципах анатомії, фізіології, патофізіології та особливостях вікового розвитку людини;
• здійснювати серцево-легеневу реанімацію (СЛР), виконувати основи підтримки життєдіяльності;
• надавати допомогу постраждалим з невідкладними медичними станами або
стінами, що викликані факторами навколишнього середовища, як-от: загальне
переохолодження, обмороження, перегрівання, опіки;
• надання домедичної допомоги постраждалим з тупими травмами, проникаючими пораненнями, пошкодженнями опорно-рухового апарату;
• вживати невідкладних заходів для зупинки кровотечі, накладати пов’язки;
• уміти працювати з базовим медичним обладнанням, застосовувати підручні
засоби;
• використовувати принципи іммобілізації та евакуації постраждалих з
транспортних засобів, запобігати пошкодженням хребта, особливо його шийного
відділу.
• Асистувати професійному медичному персоналу
Оцінка та атестація
Успішне проходження курсу можливе тільки при відвідуванні всіх лекційних і
практичних занять, наданні не менш як 70 % відсотків правильних відповідей на теоретичному тестуванні і під час практичного відпрацювання, згідно з переліком практичних навичок.
Після закінчення курсу та успішного складання теоретичних і практичних тестів кожен учасник отримує сертифікат, термін дії якого відповідає вимогам законодавства.
Сертифікація та тривалість дії
Після закінчення курсу, та успішного складання теоретичних та практичних тестів кожен учасник отримує сертифікат ASHI EMR, термін дії якого складає два роки з моменту видачі

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...