Мед Атлант

До Івано-Франківська прибули посли кількох країн

Сьогодні, 4 жовтня, до Івано-Франківська прибули повноважні посли країн Вишеградської групи (Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини).

Посли відвідали Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника.

Почали зустріч з покладання квітів до Обеліску, присвяченому студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України. Після чого поспілкувалися у кабінеті ректора та зустрілися зі студентами.

Виступаючи, пововажний посол Угорщини пан Ерно Кешкень повідомив, що деякі пункти новоприйнятого закону про освіту в Україні вважає утиском національних меншим. Посол наголосив, що українською мають говорити всі, проте дане новооведення вважає не правильним.

“Тепер нацменшини навчатимуться лише у садках та 1-4 класах, що є утиском прав нацменшин і суперечить усім міжнародним нормам”, – сказав Ерно Кешкень, – пише “Курс”.
Словацький посол Юрай Сівачек відзначив важливість співпраці у форматі В4.
“Ми дивимось, як тут йдуть справи і чим ми можемо допомогти. Ми зацікавлені, щоб Україна співпрацювала і налагоджувала контакти з нашими чотирьма країнами. Всі наші країни приймають багато студентів з України. Ми хочемо не лише приймати студентів, а й обмінюватися студентами та викладачами, втілювати спільні проекти”, – зазначив представник Словаччини.
“Наші чотири країни підтримують Україну у важливих аспектрах: суверенітет, територіальна цілісність і реформи. У Вишеградської групи вже 26 років є гасло: “Разом ми можемо зробити більше”, – сказав на завершення Посол Чехії Радек Матула.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...