Мед Атлант

Закохати у Франківськ: у місті стартує сезон безкоштовних екскурсій

Цього року для гостей Івано-Франківська підготували 19 тематичних екскурсій.

Про це розповіли на прес-конференції з нагоди старту сезону безкоштовних екскурсій містом.

Проект триває уже сьоме літо поспіль і щороку доповнюється новими програмами. Цьогоріч їх аж 19: “Франківськ романтичний”, “Франківськ музейний” , “Станіславів Духовний” тощо. Організатори кажуть: обрали тематичні екскурсії, бо це нестандартно, творчо та краще передає дух та історію міста.

Цікаво, що екскурсійні “тури” могли придумати й самі франківці, адже попередньо організатори закликали містян брати участь.

На ініціативу відгукнулись деякі місцеві активісти. Зокрема, власну екскурсію проведе засновниця ГО “Франківськ, який треба берегти” Марія Козакевич. Вона познайомить туристів з історичною архітектурою обласного центру.

“Звичайне життя незвичайного міста” — екскурсію під такою назвою представить Людмила Зирак.

Хочеться показати більш побутове, символічне та просте життя. Показати, як жили люди, котрі також ходили цими вуличками, – ділиться екскурсовод Людмила Зирак.

До річниці ЗУНР історики Прикарпатського університету продумали окрему екскурсію містом. На прикладі історичних пам’яток ЗУНР проведуть й навчальну екскурсію для випускників місцевих шкіл. До тематики долучиться й Прикарпатський університет, який планує екскурсію-квест для учнів середньої школи. Він також нестиме навчальний характер та стосуватиметься ЗУНР. Організатори кажуть: спробують частково реконструювати події.

Ще однією новинкою стане екскурсія “Станіславів духовний”.
У нашому місті дуже багато храмів, мабуть, найбільше. Хочеться показати, що це не просто храми і традиція. Це ціле життя. Хотілось би передати справжній дух віри, – каже екскурсовод Олександр Хоменко.
До слова, традиція проводити безкоштовні екскурсії впродовж травня-серпня для франківців і гостей міста  започатковали ще 2012-ого року з нагоди відзначення 350-річчя обласного центру. З того часу, тури щороку тільки цікавішали. Тож, у сьомому сезоні організатори пообіцяли, що закохають у місто Франкове.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...