Мед Атлант

Франківці пробігли п’ять кілометрів за мир і рівність. ФОТО

Забіг “За мир і рівність” об’єднав десять українських міст, серед яких і Івано-Франківськ.

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй та біговий рух “Runday” 26травня організували національний 5-кілометровий забіг, який пройшов у 10 українських містах, у тому числі в Івано-Франківську.

“Забіг за мир та рівність” присвячений Цілям сталого розвитку ПрООН зокрема двом Цілям, що мають особливу актуальність в українському контексті – Цілі 10: Скорочення нерівності та Цілі 16: Мир, справедливість та сильні інститути. Таким чином, окрім популяризації здорового способу життя, національний забіг має на меті сприяти солідаризації українців та активізації спільних зусиль із розбудови миру та створення рівних можливостей для всіх, – розповіла МІСТУ співорганізатор забігу Дана Антонишин.

Цілі сталого розвитку, або Глобальні цілі – це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі. ЦСР набули чинності у січні 2016 року і лежатимуть в основі діяльності ПРООН впродовж наступних 15 років.

Як основне агентство ООН у сфері розвитку, що працює майже у 170 країнах і територіях, ПРООН має унікальні можливості для досягнення Цілей. Досягнення ЦСР потребує партнерства державних органів, приватного сектора, громадянського суспільства і громадян, завдяки чому ми залишимо прийдешнім поколінням планету у кращому стані, – каже Дана Антонишин.

Читайте такожФранківці долучилися до забігу проти тютюну. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...