Мед Атлант

Бойкот не дійшов до Франківська. Більшість місцевих пабів транслюватиме чемпіонат світу з футболу

Сьогодні, 14 червня, в Росії стартує чемпіонат світу з футболу 2018 року. Більшість франківських пабів планує його трансляцію.

З питанням “Чи будуть транслювати чемпіонат у своєму закладі?” ми звернулися до дев’яти найпопулярніших пабів у місті. У всіх закладах нам повідомили, що думка відвідувачів для них важлива, тому вони транслюватимуть чемпіонат. В деяких закладах навіть відповіли, що вже залишилося обмаль вільних столиків.

По телефону ми почули майже однакові пояснення,  що “футбол і політика – різні речі”, окрім того трансляцію матчів передаватиме всеукраїнський телеканал “Інтер”, тому нічого поганого у цьому адміністрація не вбачає.

Протилежної думки місцеві націоналісти, координатор обласного осередку Національного корпусу Сергій Сивачук розповідає, що серед їхніх учасників багато футбольних ультрас, але попри шалену любов до цього виду спорту вони ігноруватимуть чемпіонат у Росії. Сьогодні націоналісти зберуться ходою до пам’ятника Євгену Коновальцю.

В честь дня народження одного з ідеологів українського націоналізму біля його пам’ятника покладуть квіти.

Там також влаштуємо своєрідний мітинг, де ще раз закличемо містян ігнорувати чемпіонат світу з футболу, який проходить у Росії, – розповів Сивачук.

Як повідомляло видання “Радіо Свобода” представники влади низки країн, зокрема Великої Британії, Австралії, Канади, Ісландії, Польщі, Фінляндії, оголосили намір бойкотувати чемпіонат у Росії.

46 депутатів Європейського парламенту підписали листа, де закликали країни ЄС до бойкоту. Причиною цього вони назвали агресивні дії Росії в Україні й Сирії, отруєння в британському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки, дезінформаційні кампанії Москви, хакінг, втручання у вибори і спроби послабити й розділити ЄС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...